Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med sötpotatis och chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så gott till grillat! Jag brukar ta en sötpotatis och resten vanlig. Tiden i ugnen kan variera på grund av flera orsaker så för att unvika att stå med råkost, tänk att det tar en timma i ugnen. Är den klar innan så vrid bara ner värmen, lägg ett folieark över och låt det gotta till sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader varmluft.
  2. Skala och skiva potatis och sötpotatisen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och finhacka chilin. Tag den mängd du gillar, chilifrukterna är av olika styrka. Tänk på att mycket av styrkan sitter i kärnorna, du kan ta bort en del av dessa om du önskar. Lägg potatisskivorna i en ugnssäker form, skölj inte bort stärkelsen (den bidrar till krämigheten)
  3. Blanda vitlök, chili, salt, svartpeppar och grädde i en bunke. Häll blandningen över potatisen och blanda runt Platta till ytan och gratinera i ugnen tills potatisen är mjuk och har fått färg, ca 45 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.