Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtmarinerad tjälknöl

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Bra bjudrätt .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg det frusna köttet i en ugnsform. Låt stå i ugnen i 10-11 timmar i 75 grader.
  2. Koka upp buljongen till marinaden, dra det från värmen och lägg i lök, purjo och kryddor. Låt kallna.
  3. Lägg köttet i marinaden i en trång bunke. Låt det stå i kylen i ca 24 timmar.
  4. Skär sen upp det i tunna skivor och servera med en krämig potatisgratäng.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anncilia 18 november 2008

    Tjälknöl är väldigt gott och detta är en mycket god variant på det gamla vanliga receptet jag brukar göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.