Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beroende framkallande Potatisgratäng utan grädde

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lite smalare än den klassiska franska gratäng vi känner till. Vänner med övervikt inpererade mig till denna rätt

Ingredienser

Instruktioner

Koka och skiva potatisen i förväg smör en avlång form med oljan strimmla purlelök / paprika/lök riv morötterna hacka eller pressa vitlöken blanda alla ingredenser och kryddor häll i formen vispa åggen tillsammans med mjölken häll på blandningen gratinera i ugnen (mellanrad)-gasspis - högst upp 185 grader i ca 35 minuter

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Sandra-Louise 19 maj 2008

    Lät mycket gott ;)

  • mikaelka 22 juni 2008

    Jag skulle vilja tipsa om låglaktosmjölk som ger en gräddig smak trots sitt låga fettinnehåll!

  • Rotmoses 2 juli 2008

    Helt Ok, men jag skulle kalla det för Grönsakslåda. Bytte lök och purjolök mot färsk lök med grön bast.

  • AnnSofieAbrahamsson 7 juli 2008

    Helt ok, men mer vätska (mjölk och ägg) behövs för att få en "gratäng".

  • GRIRERO 22 februari 2009

    jag minns att min pappa brukade koka potatis och lök i mjölk när han skulle göra potatisgratängen lite smalare. när det var kokt hällde han över allt i en ugnsform och hade väl smort den innan och så klickade han lite smör eller marg över

  • heartfriend 6 september 2010

    Den var god men jag uteslöt vitlök och använde soyamjölk, blev helt ok. Nästa gång kommer jag att minska på ingredienserna så det passar bättre till äggstanningen, tyckte det blev lite för torrt med så lite äggstanning till så mycket ingredienser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.