Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eva´s inbakade kycklingfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En av mina absolut favoriträtter. Konstruerades av mig 2002 inför en inflyttningsfest med släkten. Ingen fläskfilé till extrapris, men massor med kycklingfilé, så jag tänkte det går lika bra. Rätten åts med god aptit av alla deltagarna i åldrar från 2 år till 80 år. Har serverats åtskilliga gånger sedan dess och alltid uppskattat. Sist serverade jag min egen potatissallad till och det blev en kulinarisk upplevelse.Till kycklingfiléerna serveras tex potatisgratäng, currysås. Glöm inte någon form av sås, det blir ganska torrt annars.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna i ugnen, krydda dem med salt, peppar eller någon annan krydda som du tycker om. Låt filéerna kallna helt. Skiva dem nästan helt. Tina smördegsplattorna, kavla ut dem något. Lägg en kycklingfilé på varje smördegsplatta, toppa med tomatskivan och skinkan, strö över ost, ca 2 msk per kycklingfilé. Svep smördegen runt filén och nyp ihop i kanterna. Se till så att inte fyllningen sticker ut, då går smördegen sönder, lägg på en remsa där det gått hål och nyp till runt om. Sätt filépaketen i kylen. Ca ½ timme innan serveringen, ta fram dem och pensla med ägg runt om så blir de gyllengula vid gräddningen. Grädda i ugnen tills de är färdiga, med varmluftsugn tar det ca 15-20 minuter i 200 graders värme, med vanlig ugn något längre. Servera omedelbart.
  2. Rätten går utmärkt att frysa om det blir något över. Värmes lämpligen i vanlig ugn, annars blir smördegen seg och oaptitlig. Fördelen med rätten är att man kan göra många paket och lämpar sig väl till en stor bjudning. Har man varmluftsugn går det gladeligen in 3 plåtar samtidigt. Tips! Gör gärna några paket extra till matfriska gäster som gärna trycker ner 2 stycken En fräsch grönsallad med tomater, gurka salladsblandning och ananasbitar är jättegott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nouba 19 januari 2010

    Detta var illaluktande och ytterst oaptitligt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.