Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng à la Nettan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En krämig potatisgratäng, som kokas färdig på spisen. Den går att förbereda dagen innan för att värmas utan att behöv tillsätta extra vätska. Västerbottenosten och vitlöken sätter extra krydda på potatisgratängen. Med detta tillagningssätt får du en krämig och saftig potatisgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Skala och skiva potatisen (för hand). Skala och hacka den gula löken. Bryn löken lätt i en stekpanna.
  3. Lägg potatisen, löken, pressad vitlök, grädden, mjölken, salt, svartpeppar i en stor gryta.
  4. Koka gratängen färdig på spisen. Känn efter att potatisen är mjuk. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Späd ev med mer mjölk och grädde.
  5. Riv västerbottenosten grovt.
  6. Lägg över gratängen i en stor ugnsform eller långpanna. Strö över västerbottenosten.
  7. Sätt in i ugnen för att få färg och känn efter att potatisen är tillräckligt mjuk.
  8. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Starborg 7 juni 2011

    Lite mycket svartpeppar!!!!! :( 1 tsk tror jag räcker, men annars var den god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.