Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng på medelhavsvis

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det här är en underbar potatisgratäng, lättyoghurt och fetaost ersätter grädden. Gratängen är en underbar rätt för hungriga gäster. Om man blir många vid bordet kan man använda dubbel mängd av ingredienserna och laga gratängen i en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och borsta av potatisen. Koka 20-25 min, låt rinna av, spola under rinnande kallt vatten och låt potatisen svalna. Halvera paprikorna på längden, skölj och ansa dem. Skär 4 paprikahalvor i bitar och lägg resten åt sidan till garnering.
  2. Skölj tomaterna, ta bort stjälkfästena och skiva dem tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva oliverna. Sätt ugnen på 225ºC.
  3. Hetta upp olivoljan i en stor teflonstekpanna, lägg i löken och fräs tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, paprikabitar och tomatskivor och fräs ca 4 min under omrörning. Häll på buljongen och rör ner tomatpuré, salt, peppar och oregano. Ta stekpannan från plattan.
  4. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis, grönsaksblandningen och oliverna i en ugnsfast form. Salta och peppra på potatisen.
  5. Smula fetaosten med en gaffel och blanda den med lättyoghyrt och ägg. Salta och peppra. Häll äggblandningen över gratängen. Lägg på de sparade paprikahalvorna, strö över sesamfrön och grädda ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cecilla 18 juni 2010

    Vanlig lättyoghurt 0,5% funkar det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.