- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God och lättlagad gratäng.
Instruktioner
- Ugn ca 225 grader.
- Skala och skiva potatisen i ca 3 mm skivor.
Fördela Milda i botten på en ugnssäker form.
Lägg i ett lager skivad potatis. Salta och peppra bottenlagret lätt. Lägg på två lager och salta och peppra lite lätt. Lägg på sista lagret.
- Ställ in i ugnen mellanplanet.
Koka upp matlagningsgrädden med färskosten, under omrörning. Ta ut gratängen och fördela grädden över gratängen. In i ugnen igen.
- När det är tio minuter kvar tills gratängen är färdig (kolla med gaffel om du är osäker på om potatisen är mjuk), skiva Goudaost och täck gratängen. Färdig när den är gyllene.
Publicerat den
25 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar