Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och lättlagad gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn ca 225 grader.
  2. Skala och skiva potatisen i ca 3 mm skivor. Fördela Milda i botten på en ugnssäker form. Lägg i ett lager skivad potatis. Salta och peppra bottenlagret lätt. Lägg på två lager och salta och peppra lite lätt. Lägg på sista lagret.
  3. Ställ in i ugnen mellanplanet. Koka upp matlagningsgrädden med färskosten, under omrörning. Ta ut gratängen och fördela grädden över gratängen. In i ugnen igen.
  4. När det är tio minuter kvar tills gratängen är färdig (kolla med gaffel om du är osäker på om potatisen är mjuk), skiva Goudaost och täck gratängen. Färdig när den är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.