Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kantareller

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Svampen och kalvfonden ger gratängen en mustig och fantastiskt god smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa svampen och stek den i smör tills den blivit lätt krispig, ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Skala och finhacka vitlöken. Hacka timjanen.
  3. Koka upp grädde och mjölk i en gryta. Lägg i potatisen, låt sjuda i gräddmjölken ca 5 minuter under omrörning. Rör i timjan och fond. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll potatisen i en ugnssäker form och blanda i kantarellerna. Gratinera mitt i ugnen i ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.