Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kycklingfilé och ädelostsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gjorde till middag igår, och blev suuuupergott. Lätt att göra och väldigt vardagslyxigt. Grädden kan såklart bytas ut till mjölk eller creme fraiche om man vill ha det lite smalare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och skiva potatisarna tunt och koka dom i ca 10 min i salt vatten.
  2. Vispa lätt upp ägg, grädde och mjölk och kryddor. Jag hade örtsalt, peppar och franska örter. Skiva rödlöken i små bitar.
  3. Ta potatis, lök, ost, salt och peppar om vartannat och häll på äggblandningen. Strö till sist över ett lager riven ost. Platta till och in i ugnen på 175 grader. Denna ska vara inne ungefär 30 min.
  4. Skiva upp kycklingfiléerna i smala skivor och stek upp tillsammans med soja, blir en bra smak på kycklingen.
  5. När potatisgratängen har fin färg kan du stänga av ugnen, hälla på grädden på kycklingen och riva ner ädelosten. Här får du själv bestämma hur stark smak du vill ha på såsen. Lite salt och peppar på det.
  6. Lägg upp och servera med valfri sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.