Super god allt-i-ett gratäng á la Italiano, dopad med mozzarella och parmesanost.
Servera gärna med en fräsch sallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen väl. Strimla prosciutton och skär mozzarellan och tomaterna i små bitar. Vispa upp äggen. Pressa ner potatisen genom en potatispress i en skål. Blanda i mjölk, smör, äggvispet, finriven parmesanost, finhackad persilja och olivolja. Blanda försiktigt med en gaffel, för att få en luftig potatisblandning. Smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnsform, ca 24 cm i diameter, helst med avtagbar kant, och bröa den med ströbröd. Bred ut ett lager potatissmet, ca hälften, i botten på formen. Fördela sedan skink-, ost- och tomatfyllningen i formen. Fyll sedan på med resten av potatisblandningen. Strö över färskriven parmesanost och lite ströbröd.
- Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter tills potatiskakan är genomgräddad och gyllenbrun på toppen. Servera med en sallad.
Publicerat den
15 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar