Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En potatisgratäng måste inte alltid vara krämig. Den här varianten i medelhavsstil passar att äta både som helt vegetarisk rätt och till kött eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär den i tunna skivor, gärna i matberedare eller mandolin. Skiva zucchinin i tunna skivor. Smörj en ugnsform med smör. Blanda potatis- och zucchiniskivorna i formen. Salta och peppra. Blanda krossade tomater och olivolja i en bunke. Tillsätt det mesta av den rivna parmesanosten. Krydda med örtkryddor, pressad vitlök, salt och peppar. Bred tomatröran över potatis- och zucchiniskivorna. Strö över resten av parmesanosten. Gratinera i mitten av ugnen 20 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda ca 15 minuter tills grönsakerna känns mjuka och gratängen har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.