Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng på kokt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjölkfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva den kalla potatisen. Skala och skiva löken och låt den svettas på låg värme i en stekpanna, tills löken mjuknar.
  2. Gnid in formen med en vitlöksklyfta och smörj med margarin. Varva potatis och lök. Salta och peppra mellan varven. Häll på hälften av havregrädden. Grädda i 225 grader (eller 200 grader med varmluft) i 15 minuter.
  3. Värm resten av havregrädden med vattnet och pressad vitlök i en gryta. Ta ut formen och häll försiktigt på vätskan. Strö ströbröd över gratängen och ringla lite flytande margarin över. Sätt in igen och grädda tills den får fin färg, cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.