Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här kommer ett recept på en riktigt krämig och god potatisgratäng!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen i ca: 1 cm tjocka skivor, (skölj dom inte stärkelsen skall vara kvar ). Skiva purjolöken i 2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg potatis och purjon i en rymlig kastrull, Fyll på med gräddmjölken så att det bara täcker. Krydda upp med vitlöken, dragon, salt och peppar .
  3. Låt småkoka ca 1/2 timma under omrörning eller tills potatisen käns mjuk men inte sönderkokt. (Perfekt att göra dagen innan då inte gratängen torkar på ytan) Lägg sedan över i form och gratinera i ugn ca:175°c tills den fått fin färg .Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AnnoMundi 16 september 2008

    Verkligen krämig och god! Kommer definitivt att göra den här fler gånger.

  • kantomen 31 januari 2010

    Den blev kanongod. Hade ingen grädde, så jag använde bara matlagningsgrädde istället. Ingen purjo heller utan tog gul lök. Båda barnen åt, en klar 5:a i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.