Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgröt

 
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

En finsk variant av potatisgröt. Äts med en klick smör och kallt glas mjölk. Bäst är den dagen efter då man steker den i smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka upp i välsaltat vatten tills potatisen är mjuk. Använd ordentligt med vatten. Häll över vattnet i en bunke och spara det. Mosa potatisen med en elvisp och häll i av det sparade vattnet till moset blir som välling. Får ej bli för tjockt. Salta efter smak, om det är nodvändigt.
  2. Koka upp vällingen på låg värme under omrörning, och var försiktigt att den inte skvätter runt och bränner dig. Börja hälla i små mängder mjöl åt gången och rör om med slev eller elvisp. En tumregel är ca. 3 dl mjöl per kilogram potatis. Detta får man testa sig fram beroende på hur mycket vatten man använt till moset.
  3. Då mjölet är i höj värmen till medel, och klappa/lufta gröten samt låt den växa imellan i 30-45.
  4. Servera med en klick smör och ett glas iskall mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.