Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka på smördegsbotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett festligt sätt att servera potatis på. Lika gott till en saftig köttbit som till barnens prinskorv...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smördegen i en springform med löstagbar botten, ( typ till fruktpaj). Nagga med gaffel. Skala och skiva löken och stek den mjuk i smör. Vispa ihop ägg och grädde. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och blanda ner i grädden tillsammans med lök. Krydda med salt och peppar och rör i osten.
  2. Häll blandningen i formen och skär bort deg som är ovanför potatisen. Baka i 45- 55 min i 200 grader. Servera potatiskakan direkt eller låt den kallna. Skär den i bitar och värm vid servering.
  3. Gott med oxfilé eller varför inte köttbullar!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • inganilsson 28 april 2011

    Detta lät ju helt underbart gott. Tinna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.