Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka a la Kristin

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Serverade den till dubbelmarinerat kött och det blev kanongott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna lätt. Hacka spenat och örter och blanda samman i en skål. Skala och skiva potatisen i matberedare till tunna skivor och bred ut i ett lager. Salta, peppra och strö över örter samt osthyvla över smör. Lägg sedan på nästa lager potatisskivor och upprepa föregående procedur. Pressa med en tyngd för varje lager så att det blir väl ihoppressat. Innan du lägger över sista lagret; Blanda 1 dl matlagningsgrädde och en pressad vitlöksklyfta och ringla över hela plåten. Fortsätt tills formen eller potatisen tar slut. Över sista lagret strör du rikligt med västerbottenost.
  2. Gratinera i ca 45 minuter, eller tills potatisen blivit mjuk, i nedre delen av ugnen. Om osten tar för mkt färg så lägg över folie.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.