Potatiskaka med räkor är en lite ovanlig variation. Vanligtvis serverar man rårakor med lingonsylt och fläsk. Trevligt att pröva något nytt.
Instruktioner
- Skala och riv potatisen fint. Krama ur vätskan.
Skala och finhacka löken.
Blanda samman potatisen med lök, ägg, salt och peppar.
- Bryn lite matfett i en stekpanna som tål att stå i ugnen och lägg i potatissmeten. Jämna till ytan och stek potatiskakan gyllene på båda sidorna. Vänd den med hjälp av ett lock.
- Ställ stekpannan mitt i ugnen och stek potatiskakan klar, ca 10-15 minuter.
- Skala räkorna och skär dem i mindre bitar men ta undan några till garneringen.
- Vispa crème fraichen luftig och rör ner klippt dill, pepparrot och räkhack. Lägg räkröran på potatiskakan och garnera med räkor, citron och kryddgrönt.
Publicerat den
3 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar