God och smakrik, vegetarisk rätt, till vardags eller fest.
Instruktioner
- Potatiskaka:
Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Lägg ner i en bunke. Finhacka löken och blanda med potatisen. Krydda med salt och vitpeppar.
- Hetta upp någon matsked mjölkfritt smör i en stekpanna med höga kanter. Sprid ut den rivna potatisen i stekpannan och tryck till med en stekspade. Låt steka på medelhög värme i några minuter.
- Lägg en tallrik över stekpannan och vänd över potatiskakan på tallriken. För ner potatiskakan i stekpannan igen och stek den färdig på andra sidan. Vänd upp på ett serveringsfat och håll varm.
- Bryn vegoköttet i lite olja eller mjölkfritt smör. Krydda med salt och svartpeppar. Häll på grädden och den halva buljongtärningen. Rör runt. Krossa rosépepparn i en mortel eller hacka grovt med en kniv. Blanda ner rosépeppar, sojasås, salt och vitpeppar. Låt bubbla på i 5 minuter.
- Servera grytan till potatiskakan och en rucolasallad.
Publicerat den
2 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar