Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka och vegokött i rosépepparsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och smakrik, vegetarisk rätt, till vardags eller fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatiskaka: Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Lägg ner i en bunke. Finhacka löken och blanda med potatisen. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Hetta upp någon matsked mjölkfritt smör i en stekpanna med höga kanter. Sprid ut den rivna potatisen i stekpannan och tryck till med en stekspade. Låt steka på medelhög värme i några minuter.
  3. Lägg en tallrik över stekpannan och vänd över potatiskakan på tallriken. För ner potatiskakan i stekpannan igen och stek den färdig på andra sidan. Vänd upp på ett serveringsfat och håll varm.
  4. Bryn vegoköttet i lite olja eller mjölkfritt smör. Krydda med salt och svartpeppar. Häll på grädden och den halva buljongtärningen. Rör runt. Krossa rosépepparn i en mortel eller hacka grovt med en kniv. Blanda ner rosépeppar, sojasås, salt och vitpeppar. Låt bubbla på i 5 minuter.
  5. Servera grytan till potatiskakan och en rucolasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.