Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisklyftor med salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Potatisrätter kan varieras i det oändliga. Här är en anrättning med mexikanska influenser som smakar utsökt rakt igenom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Borsta potatisarna och torka dem. Stick flera gånger med en gaffel runt om i skalet. Baka tills de är mjuka, ca 1 timma. Ta ut potatisen ur ugnen, låt svalna 15 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  2. Dela varje potatis i fyra klyftor. Skeda ur potatisköttet, lämna ca ½ cm kvar. Spara potatisköttet till ett annat tillfälle eller släng det.
  3. Blanda olja och den pressade vitlöksklyftan i en skål. Pensla insidan av potatisskalet med oljan. Ställ klyftorna på ett ugnsfast fat.
  4. Baka potatisskalen tills de nätt och jämnt är krispiga, ca 10 minuter. Skeda på ½ msk salsa på varje potatisklyfta. Strö över ost och strimlad salladslök. Baka tills osten smält, ca 2 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.