Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatislåda med strömming och ansjovis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Som en Janssons frestelse, fast ändå inte, blir de här goda små lådorna. Har du inga portionsformar går det naturligtvis bra att laga rätten i en stor form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala lök och potatis och skiva allt tunt. Stek löken mjuk och glansig i smör. Varva potatis, lök, och strimlad strömming i smorda portionsformar. Salta och peppra mellan varven.
  3. Lägg en hoprullad ansjovisfilé överst. Vispa ihop grädde och mjölk och fördela ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.