Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatislåda med tomat och mozzarella

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett lyckat experiment som bör passa hela familjen

Ingredienser

Instruktioner

Pensla en ugnsfast form med lite olja i botten och en liten bit upp på kanterna. Skiva ner potatisen i tjocka skivor. Blanda äggstanning på äggen och grädden/mjölken (jag hade ingen mjölk hemma när jag skapade rätten så därför blev det grädde, men det funkar alldeles säkert lika bra med mjölk) och ös den över potatisen så det precis täcker. Strö över hackad färsk persilja i valfri mängd. Skiva tomaten och mozzarellan i lagom tjocka skivor, så som man önskar. Tomatskivorna delas med fördel på hälften. Varva tomatskivorna med mozzarellan ovanpå potatisen, strö över citronpeppar eller annan valfri krydda och sätt i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Serveras med lax och någon kall sås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.