- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Första gången jag gör fiskgratäng sen jag gjorde det i hemkunskapsläxa med pappa för x antal år sen :)
Serverat med sallad och ett hårdkokt strimlat ägg.
Mums!
Instruktioner
- Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen.
Värm mjölken och häll den i moset. Tillsätt ägg och smör och smaka av med salt och peppar.
- Hacka räkorna grovt. Blanda dem med de övriga ingredienserna till fyllningen.
- Bred ut fisken och salta. Fördela fyllningen på filéerna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Spritsa ut det nu svalnade potatismoset runt gratängformens kanter.
- Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. Häll såsen över fisken. Gratinera på nedersta falsen i 20-30 minuter i 225 grader.
- Garnera med t ex skalade räkor, dill och citron. Jag rev på lite permesan också.
Publicerat den
20 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Suveränt god!!