Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon-Cheddarröra i Bakad Potatis

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Något att bjuda på. Fungerar lika bra till mysmiddagen med sin käresta till fotbollsmatchen med grabbarna och några bärs eller finare middagar med ett glas vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 220° C. Täck en ugnsplåt med aluminiumfolie.
  2. Skrubba rent potatisen, använd sedan en gaffel på potatisen och gör hål på några ställen. Gnugga sedan in salt och olivolja. Placera potatisarna, något isär, på ugnsplåten. Baka i ugnen i ca 50-60 minuter, känn efter med en gaffel, om de är helt mjuka och potatisskalet är torrt så är de klara.
  3. Preparera fyllningen medan potatisen ugnsbakas. Värm upp en stekpanna och stek den tärnade baconen tills det mesta av fettet har smält och du tycker att det är tillräckligt krispigt. Försök att få så lite baconfett med som möjligt, låt gärna torka på hushållspapper.
  4. Behåll ca 1-2 tsk baconfett i stekpannan. Häll av överflödigt fett. Stek sedan löken med en halv tesked salt tills löken fått en gyllenbrun färg och är karamelliserad. Rör i den finhackade vitlöken och låt steka i ca 30 sekunder till.
  5. Dela potatisen på längden när de har svalnat tillräckligt så att man kan bearbeta dem. Skopa ur insidan men lämna kvar runtom, ca 5 mm från skalet. Lägg i den urskopade potatisen i en skål tillsammans med den stekta löken, vitlöken, baconet och gräddfilen och ca 1,5 dl av cheddarosten och blanda väl. Smaka av med salt och peppar om så behövs.
  6. I det här läget kan man antingen välja att grädda potatishalvorna direkt i ugnen eller om man bara förbereder dem inför morgondagen, låta de stå i kylskåpet. Placera potatishalvorna på ugnsplåten, fördela fyllningen jämnt i potatishalvorna och garnera med resten av cheddarosten.
  7. Grädda potatisen i ytterligare 15-20 minuter, tills cheddarosten har smält och topparna på potatismoset är krispiga. Potatis som har varit i kylskåpet kan ta något längre tid. Servera direkt från plåten när de är heta och osten bubblar. Leftovers håller upp till en vecka!
  8. Buon Appetito!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.