Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med räkor och potatismos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Första gången jag gör fiskgratäng sen jag gjorde det i hemkunskapsläxa med pappa för x antal år sen :) Serverat med sallad och ett hårdkokt strimlat ägg. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölken och häll den i moset. Tillsätt ägg och smör och smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka räkorna grovt. Blanda dem med de övriga ingredienserna till fyllningen.
  3. Bred ut fisken och salta. Fördela fyllningen på filéerna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Spritsa ut det nu svalnade potatismoset runt gratängformens kanter.
  4. Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. Häll såsen över fisken. Gratinera på nedersta falsen i 20-30 minuter i 225 grader.
  5. Garnera med t ex skalade räkor, dill och citron. Jag rev på lite permesan också.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • erim12 31 januari 2012

    Suveränt god!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.