Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eiras torsk med blomkål och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod fiskgratäng med annorlunda smaker tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och lägg fiskfileérna i smord form.
  2. Ansa blomkålen och skär i buketter. Koka dem en mycket kort stund i saltat vatten, låt rinna av och lägg dem runt fisken i formen.
  3. Stek baconet och klipp i småbitar.
  4. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet.
  5. Späd med mjölk och låt såsen koka ett par minuter.
  6. Lyft från värmen och vispa i äggulan. Salta, peppra och rör ner riven ost.
  7. Ringla såsen över fisken, strö över baconet och lägg på tomathalvorna.
  8. Gratinera i 225 grader ca 20-30 minuter.
  9. Servera med potatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.