- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ja, det är väl så dansk som det kan va' för i all sin enkelthet har jag alldrig träffat på det här i Sverige, men familjen älskar det, man blir proppmätt, o enkelt o billigt är det att göra. Nu idag skall jag göra till 8pers, men jag skriver receptet så det räcker till 4.
Instruktioner
- Potatismos
Skala potatisen o skär dem i småbitar
koka dem jättemjuka
smält fettet o varm mjölken.
Det är svårt att ange mängd, man tar ju lite åt gången till moset får önskad konsistens.
blanda ner ällt o vispa/ mosa så det blir fluffigt.
- Millionbiff
- Hacka löken
fräs den tilsammans med köttfärsen, i gryta eller stekpanna
salta o peppra
strö på en knapp msk vetemjöl, rör om
häll i mjölken (lite i taget, det får inte bli för tjockt)
rör hela tiden
blanda i lite kinesisk soya o kolorit, till lagom brun färg
lägg i buljongtärningen, rör om
låt puttra på mycket svag värme ca 10min. Rör om några gånger.
- Kokta morötter är gott till.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ja millionböf är super dansk, det har jag lagat många gånger, fick det ofta hemma hos mor och hos mormor. Jag använder förståss aldrig buljongtärning.
Jovars, nog var det gott men jag avvek lite grann från receptet. För det första hade jag ingen aning om hur mycket lättmjölk jag skulle ha i så jag improviserade och använde också en skvätt grädde som behövde förbrukas. Det blev i saltaste laget så nästa gång skippar jag saltet och använder enbart den sälta som ligger i soyan och buljongtärningen. Hur kommer det sig förresten att det heter MillionBIFF när det i slutändan inte blir biffar utan köttfärsröra?
Gott gott gott!! Detta gör vi om!
svaret på varför det kallas million biff är jo att det inte blir 1 biff men 1 million (köttfarsens struktur är jo så) Hälsningar tokiga Dansken morten