Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerat potatismos med svamp

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

God till en viltgryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ett par minuter.
  2. Pressa potatisen och blanda med smör, mjölk, salt och peppar. Moset ska vara ganska löst, det tjocknar i formen.
  3. Skala och hacka löken, hacka svampen i mindre bitar
  4. Heta upp smör i en stekpanna och stek löken mjuk tillsammans med svampen. Salta och peppra.
  5. Smörj en ugnsäker form ca 25 x 35 cm.
  6. Bred ut hälften av moset i formen, fördela svampfräset över moset och bred på resten av moset.
  7. Hit kan förberdas.
  8. Servering: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa grädden luftig, ta moset ur kylen och bred på grädden. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.