Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismoussaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Med köttfärssås, ostsås och fetaost. Jag älskar fetaost!!! En rätt som låter jättegod och som jag ska testa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj gratängformen. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna. Fräs lök och vitlök blank i oljan. Smula ner färsen och fräs under omrörning till färsen är grå. Häll på tomatkross och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citronskal. Ställ åt sidan.
  2. Skala potatisarna och skiva dem tunt.
  3. Häll ena paketet (2 1/2 dl) ostsås i formen. Lägg i en tredjedel av potatisarna. Bred ena halva köttfärssåsen över. Smula hälften av fetaosten över. Täck med en tredjedel potatis och resten av köttfärsen ovanpå. Lägg på resten av potatisarna. Toppa med ostsås och smula över fetaosten.
  4. Grädda moussakan på nedre falsen i 200 graders värme i ca 1 timme. Lägg över papper om ytan mörknar för fort. Låt rätten stå 10 minuter före servering. Garnera med färska örter. Servera sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wonkan 13 april 2008

    Tillsatte hackade soltorkade tomater i olja med vitlökssmak i köttfärsen (tog även ett par tsk av oljan). Blev kanongott!!!!!

  • wonkan 13 april 2008

    Men har ni bråttom så koka potatisen i förväg och skiva för vi fick vänta länge innan potatisen var mjuk. Blev gott med en klick creme fraiche till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.