Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Supergoda som passar till både kött och till buffébordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop grädde och ägg. Riv ost och potatis och blanda i äggsmeten. Krydda med timjan, salt & peppar. Smaka gärna av för att få den rätta sältan.. Tillsätt mer om det behövs. Jag kryddade lite extra.
  2. Klicka ut smeten i smörjda muffinsformar upp till kanten eller använd en muffinsplåt. Grädda i ca 40 min i 225 grader tills det är mjuka inuti och knapriga på utsidan.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • agaleb 17 oktober 2009

    Snälla, glöm inte att skriva om det är rå eller kokt potatis man använder.

  • MalinLuna 19 mars 2010

    det stâr faktiskt râa potatisar i början av receptet och det stâr ingenstans om att man bör koka dom, sâ jag antar att de är râa tills man gräddar dom :) , ska prova detta idag, men funderar pâ att tillsätta lite hackade champinjoner

  • Ninde 19 mars 2010

    Japp, dom e råa tills dom blir klara i ugnen, att tillsätta champinjoner blir säkert jättegott, skriv gärna å berätta så kan jag ju testa det med :)

  • 7201 27 juli 2010

    Nu fick jag mig ett riktigt gott skratt.....läs komentaterna nedan.(alla 3) Jag skall givetvis pröva Potatis Muffinsarna. Det låter supergott ! PS Jag förstår receptet ..... MVH Sussi/7201

  • Mokka 15 september 2010

    Var försiktig med saltet, 2-3 tsk är nog allt för mycket!. Jag tog 2,5 tsk salt, och smeten smakar jättesalt. De står i ugnen nu, så jag får se i morgon om de går att äta :(

  • Mokka 16 september 2010

    Hej igen! Nu har nattugglan provsmakat en, och den var lite för salt - men annars JÄTTEGOD! Eftersom jag för sent upptäckte att jag ej hade timjan hemma, la jag i en msk mild ayjvar relish och kryddade med pizzakrydda - en nödlösning som blev bra :) Här blir det 5 stjärnor utan vidare!

  • Zlemma 2 mars 2011

    Med tanke på tidigare kommentarer angående saltet var jag lite restriktiv från början och det var bra, för jag behövde bara drygt 1 tsk, sedan var jag nöjd. I övrigt var det ett strålande recept som gick hem hos både mig och sambon. Ett roligt sätt att variera sin potatis på!

  • PiaKr 28 mars 2011

    Jätte goda! Vår nya favorit i familjen!

  • koccken1 12 maj 2011

    mindre salt annar jättegoda

  • tomospj 12 maj 2011

    Tänkte testa detta omtyckta recept i dag men jag undrar - ska potatisen rivas fint eller grovt?

  • Bullmorsan 15 maj 2011

    Blev tyvärr besviken på dessa. Jag rev potatisen på den fina sidan och pressade ur vattnet, trots det tycker jag att muffisarna blev alldeles för "lösa" i konsistensen. Kanske hade jag fel potatissort?

  • isa64 6 juni 2011

    Jag rev potatisen grovt. Dom blev helt supergoda!! Tack för ett bra recept!!!

  • Hagbybo 17 juli 2011

    Kan/ska man äta dem kalla eller ör de vara varma? Tänkte ha en kall buffe snart så......

  • escarboucle 15 september 2011

    De verkar jättegoda! Hur många blir det?

  • carinanord 23 november 2012

    vilken potatis sort ska man ha

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.