Omeletten är en idealisk som en lätt måltid heta sommardagar eller som tilltugg på ett trädgårdsparty.
Vegetariskt.
Instruktioner
- Skala potatisen, skölj och koka i lättsaltat vatten ca 30 minuter. Hacka persiljan. Häll av potatisvattnet, låt potatisen rinna av. Mosa dem med gaffel medan de fortfarande är varma. Låt moset svalna något.
- Vispa upp äggen i en skål, blanda ner potatismoset med persiljan. Rör i bakpulvret, krydda potatis och ägg moset med salt, gurkmeja, muskot, kanel och peppar.
- hetta upp oljan i en stor ugnssäker panna, lägg i potatissmeten. Låt stelna under lock på svag värme ca 15 minuter tills kanten är gyllengul och omeletten stelnat i mitten.
- Sätt på grillen, stek omeletten under grillen utan lock tills den är gyllenbrun ca 10 minuter. Ta ut den och låt glida över på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
- Skär citronen i skivor. Skär omeletten i bitar, garnera med citronskivorna.
Publicerat den
1 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar