En smakrik matpaj med knaprigt pajskal som fylls med potatis, lök och bacon.
Instruktioner
- Pressa potatisen i en potatispress och blanda med mjöl, äggula, 3 msk olja, hälften av parmesanosten, salt och peppar. Knåda ihop till en deg, tillsätt kallt vatten om det behövs. Tärna baconet fint.
- Ta bort tomaternas stjälkfästen och skär ett kryss i skalet. Skålla tomaterna i kokande vatten 10 sekunder och låt dem rinna av. Skala och tärna tomaterna. Skölj mejramen och hacka bladen fint.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala löken och skär i ringar. Hacka vitlöksklyftorna. Smörj en pajform, ca 26 m i diameter, med 1 msk olja.
- Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek och klä formen med degen. Stick hål i botten på pajskalet med en gaffel och pensla med resten av oljan. Lägg på tomater, vitlök och mejram.
- Fördela baconet ovanpå pajen, lägg på lökringarna och strö över resten av osten. Sätt in pajen i ugnen och grädda cirka 40 minuter. Servera varm.
Publicerat den
30 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar