Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispaj med kryddig köttfärsröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bjöd mina älskade systrar på denna paj till lunch i dag och den gjorde verkligen succé, supergod är den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttfärsen i oljan några minuter och rör runt hela tiden. Skala och hacka morot, lök och vitlök och tillsätt i färsen, stek ytterligare några minuter. Skölj och skär svampen i bitar och tillsätt i färsen. Rör därefter i vatten kalvfond, tomatpuré, worcestersås och krossade tomaterna. Sist i med de torra kryddorna. Låt allt sjuda i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar låt koka i ca 20 minuter eller tills de blir mjuka. Stompa-mosa potatisen tillsammans med smör, mjölk, salt och hälften av den rivna osten.
  3. Ställ de fyra små pajformarna eller en stor pajform på en ugnsplåt och fördela köttfärsen, toppa med potatismoset och strö sist på den resterande rivna osten. Gratinera i ca 15-20 minuter.
  4. Servera med kokt broccoli och körsbärstomater och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.