Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispaj med västerbottensost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kan med fördel göras en dag innan den ska ätas, och du smaksätter med de örtkryddor du tycker bäst om

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajbotten: arbeta ihop degen till pajbotten och tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga botten och ställ den kallt i ca 30 minuter.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt den svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 º och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Sänk värmen till 175º.
  4. Blanda potatis skuren i bitar, ost och örter och fördela det i pajskalet. Vispa äggstanningen och häll den över. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter så pajen får en fin färg. Låt svalna innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gunneleh 4 augusti 2011

    Mkt god. Kommer att ta i lite mer salt o peppar nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.