Underbar potatispannkaka från Svensbyn i norrbotten. Prova och njut av en norrbottnisk delikatess.
Instruktioner
- Ugnsvärme 225 grader
- Börja med att göra pannkakssmeten.
Blanda ägg och salt i en bunke.
Tillsätt vatten och mjölk och rör om.
Tillsätt vetemjölet och blanda till jämn smet.
Låt den svälla
- Skala potatisen och riv den på den nästa största sidan av rivjärnet eller i assistent.
Skär fläsket i fina tärningar.
Rör i den rivna potatisen i pannkakssmeten.
Blanda väl.
Smörj en långpanna och häll i smeten.
Fördela fläsktärningarna jämnt i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.
Smör, lingonsylt och rårivna morötter är gott till
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt suveränt gott, det här blir min "framtidspalt"
Var jättegott. Men stora portioner. Så nästa gång ska jag minska ner lite..
Snabbt,lätt och framförallt jättegott. denna blir det fler gånger. Tackar!
Har lagat denna för andra gången fast nu med ett par dl riven Västerbotten, Kan rek =))
Huva va gott de här va. hälsningar från västerbotten.
Jag fick syn på det här receptet för jag bodde i Svensbyn för länge se’n. Min mamma brukade laga det och nu lagar jag potatispannkaka ganska ofta fast jag bor i Australien. Mina barn lagar den också.