Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispannkaka med rimmat fläsk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Raggmunk kan smaka väldigt olika beroende på vem som lagar till dem. Det finns en variant som man gör i långpanna i ugnen likt en ugnspannkaka. Jag har av någon anledning haft svårt att tåla raggmunkspannkaka, fastän det är bland det godaste som finns! Därför har jag nu gjort en egen potatispannkaka som min mage gillar bättre. Den innehåller inte så mycket råriven potatis, i stället har jag lagt till kokt kall potatis som pressas rakt ner i smeten. Fläsket som ligger ovanpå steker jag på ena sidan och vänder den stekta sidan neråt när det läggs ut ovanpå smeten. Den här pannkakan är god att äta nygräddad men faktiskt ännu godare när man steker upp den ett par dagar senare! Servera med lingonsylt och rårivna morötter som man droppat lite citronsaft över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck äggen i en skål eller bunke, vispa ihop dem till skum, tillsätt mjölet, lite i taget vispa till en tjock smet. Späd med mjölken och vispa till en klumpfri och slät smet.
  2. Pressa den kokta kalla potatisen direkt ner i smeten, riv också ner den råa potatisen samt löken och blanda om. Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Låt vila en stund.
  3. Stek det rimmade fläsket på ena sidan, lägg upp det på ett fat. Spara stekfettet.
  4. Sätt ugnen på 225°
  5. Smörj en mindre ugnsplåt, ca 40x30 cm, med smör och lite av flottet från stekningen av fläsket, häll i smeten i långpannan. Sätt in i mitten av ugnen när den kommit upp i temperatur, grädda i 10 minuter. Ta ut plåten och lägg fläsket med den stekta sidan neråt ovanpå smeten. grädda ytterligare i 25- 30 minuter. Ytan skall bli knaprig och få en vacker brun färg.
  6. Det här är enkel och okomplicerad mat, kanske lite mycket fett, men någon gång ibland måste man få det också!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kjellex 24 oktober 2010

    Lingonmarker i höstskrud

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.