Raggmunk kan smaka väldigt olika beroende på vem som lagar till dem. Det finns en variant som man gör i långpanna i ugnen likt en ugnspannkaka. Jag har av någon anledning haft svårt att tåla raggmunkspannkaka, fastän det är bland det godaste som finns! Därför har jag nu gjort en egen potatispannkaka som min mage gillar bättre. Den innehåller inte så mycket råriven potatis, i stället har jag lagt till kokt kall potatis som pressas rakt ner i smeten. Fläsket som ligger ovanpå steker jag på ena sidan och vänder den stekta sidan neråt när det läggs ut ovanpå smeten. Den här pannkakan är god att äta nygräddad men faktiskt ännu godare när man steker upp den ett par dagar senare! Servera med lingonsylt och rårivna morötter som man droppat lite citronsaft över.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Lingonmarker i höstskrud