Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispannkakor med köttfärs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ukrainsk nationell mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och löken.
  2. Riv potatisen fint med rivjärn i en stor skål (eller kör i matberedare), häll av potatissaft.
  3. Riv löken och tillsätt till potatismousse. Salta, peppra och tillsätt äggen. Tillsätt ev. lite timjan om så önskas.
  4. Blanda allt och tillsätt mjöl. Mängden mjöl kan varieras, ju mindre mjöl tillsättas desto mjukare pannkakor blir. Smeten ska vara tillräckligt lös så att du enkelt kan hälla den.
  5. Hetta upp oljan i stekpanna.
  6. Ta lite av potatissmeten med en matsked och häll det till stekpanna, sen ta lite köttfärsen och placera ovanpå potatissmeten, rätta form om det behövs. Täck sen med en till matsked potatissmet och stek på ena sidan tills brynt i färg, vänd sedan till andra sidan och stek samma tid.
  7. Upprepa samma procedur för resten av smeten och köttfärsen.
  8. Lägg sen pannkakor i en ugnsform och täck med foliepapper. Låt de stå i ugnen cirka 10 minuter i 150 grader.
  9. Servera med gräddfil.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wallst 31 januari 2012

    Låter gott och spännande.

  • Taty_l 31 januari 2012

    Pannkakorna är riktigt goda!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.