Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisplättar fyllda med Allerum Präst, sockerstekt lök och ansjovis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små smakrika plättar med ansjovis, som passar utmärkt på buffébordet...servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen och krama ur den. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  2. Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemperatur i smör 2-3 min på ena sidan, fördela sedan ost på plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten emellan.
  3. Stek vidare någon minut så att osten ”limmar” ihop lite.
  4. Grovhacka löken och stek den gyllenbrun i smör och socker, ca 2 min.
  5. Vispa Crème Fraichen hård och forma till ägg.
  6. Servera plättarna rumstempererade med Crème Fraiche-äggen, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.