Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisplättar med fyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Plättar av raggmunkspulver är bra snabbmat att ha till en lätt lunch. Lite gott till i form av kött- och grönsaksfräs är trevligt till omväxling mot lingonsylten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsk och bacon i fina tärningar och fräs dem sakta i eget fett.
  2. Häll av en del av fläskflottet och spar till stekningen av plättarna. Tillsätt finhackad lök och fräs den med fläsket en stund.
  3. Hacka också äpplet och blanda i fräset. Krydda och rör i klippt persilja. Håll fyllningen varm.
  4. Blanda smeten efter anvisningen på förpackningen och grädda ganska tjocka plättar.
  5. Lägg ihop plättarna två och två med fyllning emellan och servera dem alldeles nygräddade.
  6. Pröva till omväxling: Finskuren paprika och purjolök i fyllningen. Tunna korvskivor med en tomatskiva eller äppelskiva emellan i stället för fräset.
  7. Gott att servera till: Grönsallad eller tomatsallad med gräslök eller finhackad syltlök

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.