Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisplättar med räkröra

 
Skriv ut

Till min påskbuffé. Men visst kan man göra potatisplättar som vardagsrätt då utan räkröran

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka den mjuk i lägttsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen.
  2. 2. Mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Späd med mjölk och tillsätt matfett. Låt potatismoset kallna.
  3. 3. Arbeta in mjöl och ägg i det kalla potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
  4. 4. Skala räkorna och hacka dem. Rör samman alla ingredienserna till räkröran.
  5. 5. Klicka ner potatismos i en stekpanna med lite matfett. Jämna till moset så det blir till plättar. Stek de gyllene på båda sidor. Bjud räkröran till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.