Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisrulle

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott till både kyckling, fisk och kött. Fin bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Råskala och koka potatisen. Låt den svalna. Kavla eller rulla ut smördegen på en smord plåt. Bred på ett lager Bonjour. Pressa potatisen över. Strö sist på den rivna osten. Rulla ihop som en rulltårta. Pensla med uppvispat ägg. Gratinera i 225 grader ca.15-20 min till den fått färg och blivit frasig. Skär i bitar och severa med kött, fisk eller kyckling. Vi har ätit denna rulle med grillade kycklingfileer och pepparsåsen som finns i min recept. Jätte gott!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monel 29 mars 2008

    Åh vilken kul grej + att den "ser" god ut också :-)

  • majahornberg 28 januari 2010

    Kan man göra den i förväg och ha i kylen och gratinera den sen?

  • Karamelli 20 april 2010

    Jag gjorde denna till ugnsbakad laxfilé med kräftstjärtar, men bytte ut vitlöksosten mot pepparrotsost. Jag skar rullen före gräddning i ugn, placerade "bakelserna" i en smord muffinsform. Det blev supergott och dessutom blev det snyggt!

  • Karamelli 20 april 2010

    Glömde skriva att det går alldeles utmärkt att förbereda och spara i kylen tills du vill grädda den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.