En av mina favoriter! En mycket god potatissallad som alla jag bjudit vill ha receptet på.
Favoritköttet till detta är örtmarinerad kalkon och vinmarinerad rostbiff skuret i tunna skivor. Bjud gärna en god grönsallad till. Även kycklingklubbor och tunnskivad kassler är gott till.
Instruktioner
- Kok potatisen i lättsaltat vatten, helst dagen innan. Sila bort vattnet. Låt potatisen stå kallt och täckt med lock.
- Potatissallad:
Skär potatisarna i små tärningar. Skiva och hacka purjolöken grovt. Skiva och hacka rödlöken i bitar. Hacka dill, persilja och gräslök.
- Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap och bostongurka i en stor skål. Krydda med det hackade kryddgröna och salt och övriga kryddor. Blanda försiktigt ner den tärnade potatisen, fruktcocktailen, paprikasalladen och crème fraiche (A-fil). Smaka av och tillsätt mer kryddor om Ni känner för det.
- Låt stå minst 3 timmar innan serveringen, helst över natten.
- Serveringstips!
Välj mellan några av dessa delikatesser:
Tunt skivad örtmarinerad kalkon, vinmarinerad rostbiff, kassler eller kycklingklubbor till potatissalladen.
- Bjud valfri grönsallad och gärna något gott bröd, smör och ost. Smaklig spis!
Publicerat den
31 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar