Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas toppengoda potatissallad med kallskuret

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En av mina favoriter! En mycket god potatissallad som alla jag bjudit vill ha receptet på. Favoritköttet till detta är örtmarinerad kalkon och vinmarinerad rostbiff skuret i tunna skivor. Bjud gärna en god grönsallad till. Även kycklingklubbor och tunnskivad kassler är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kok potatisen i lättsaltat vatten, helst dagen innan. Sila bort vattnet. Låt potatisen stå kallt och täckt med lock.
  2. Potatissallad: Skär potatisarna i små tärningar. Skiva och hacka purjolöken grovt. Skiva och hacka rödlöken i bitar. Hacka dill, persilja och gräslök.
  3. Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap och bostongurka i en stor skål. Krydda med det hackade kryddgröna och salt och övriga kryddor. Blanda försiktigt ner den tärnade potatisen, fruktcocktailen, paprikasalladen och crème fraiche (A-fil). Smaka av och tillsätt mer kryddor om Ni känner för det.
  4. Låt stå minst 3 timmar innan serveringen, helst över natten.
  5. Serveringstips! Välj mellan några av dessa delikatesser: Tunt skivad örtmarinerad kalkon, vinmarinerad rostbiff, kassler eller kycklingklubbor till potatissalladen.
  6. Bjud valfri grönsallad och gärna något gott bröd, smör och ost. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.