Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna potatissallad är den som alltid gäller i vår famij. Den serverades när jag gifte mig för 37 år sedan och har varit min familjs följeslagare ända sedan dess. Denna potatissallad är god till grillat, stek, kyckling, tjäleknöl, kassler, rökt fisk, buffé och julbord mm.

Ingredienser

Instruktioner

Först kokar man potatisen med skal och låter dem kallna. Därefter skalas de och skärs i tärningar ca 1-1.5 cm stora. Vispa grädden, den ska bli tjock utan att vara för tjock. Klyv purjolöken på tvären och skiva den sedan fint, rätt över så det blir som små halvringar. Lägg purjolöken i den vispade grädden. Tryck ut all kaviar i grädden. Rör lite. Lägg sedan i potatisen i röran och rör försiktigt men väl. Låt sedan gärna potatissalladen stå och mogna i kyl. Den är godast dagen efter men kan också ätas direkt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lena 6 augusti 2011

    Undrar vilken storlek på tuben?

  • rostok 7 augusti 2011

    Vi brukar ta en normalstor, men smaka dig fram. Ibland tror jag det handlar om vilken potatis man använder, hur mycket kaviar man behöver ta. Så att prova sig fram funkar nog bäst. Det ska bara inte vara för lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.