Potatissallad

Denna potatissallad är den som alltid gäller i vår famij. Den serverades när jag gifte mig för 37 år sedan och har varit min familjs följeslagare ända sedan dess. Denna potatissallad är god till grillat, stek, kyckling, tjäleknöl, kassler, rökt fisk, buffé och julbord mm.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: potatissallad, sallad

Ingredienser

3 kg potatis
1 purjolök
3-5 dl vispgrädde
1 tub kaviar, gärna Svennes eller Kalles

Betyg (1 röst)
Antal personer
5-10
Visningar:
4851
Sparat:
96

Gör så här

Först kokar man potatisen med skal och låter dem kallna. Därefter skalas de och skärs i tärningar ca 1-1.5 cm stora.
Vispa grädden, den ska bli tjock utan att vara för tjock. Klyv purjolöken på tvären och skiva den sedan fint, rätt över så det blir som små halvringar. Lägg purjolöken i den vispade grädden. Tryck ut all kaviar i grädden. Rör lite. Lägg sedan i potatisen i röran och rör försiktigt men väl. Låt sedan gärna potatissalladen stå och mogna i kyl. Den är godast dagen efter men kan också ätas direkt.

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Aron
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.