- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Fick detta recept av min svärmor för många år sedan,
har blivit en favorit i vår släkt.
Pappa tycker den är som godis, får inte nog.
Instruktioner
- Dag 1
Koka potatisen.
Rör ihop ättikssprit, vatten, strösocker och gul lök så sockret smälter.
Skiva den varma potatisen i skivor och lägg i en form, häll direkt över ättikslagen och täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
- Dag 2
Låt potatisen rinna av i ett durkslag.
Vispa vispgrädden, inte för mycket, ska vara rätt så lös i konsistensen. Blanda majonnäs, purjolök samt curry med vispgrädden och sist vänder du ner den avrunna potatisen.
Låt stå och dra ihop sig någon timme.
- Servera med grillad kyckling, fläskfilé, rökt lax mm
+ en god sallad
Publicerat den
22 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar