Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fick detta recept av min svärmor för många år sedan, har blivit en favorit i vår släkt. Pappa tycker den är som godis, får inte nog.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1 Koka potatisen. Rör ihop ättikssprit, vatten, strösocker och gul lök så sockret smälter. Skiva den varma potatisen i skivor och lägg i en form, häll direkt över ättikslagen och täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten.
  2. Dag 2 Låt potatisen rinna av i ett durkslag. Vispa vispgrädden, inte för mycket, ska vara rätt så lös i konsistensen. Blanda majonnäs, purjolök samt curry med vispgrädden och sist vänder du ner den avrunna potatisen. Låt stå och dra ihop sig någon timme.
  3. Servera med grillad kyckling, fläskfilé, rökt lax mm + en god sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.