Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissallad med bacon och hasselnötter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Perfekt buffémat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Blanda vinäger, honung och senap i en skål. Droppa i oljan och vispa under tiden. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  2. Strimla och stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Skiva sellerin. Skala och grovhacka löken. Fräs selleri och lök i oljan i stekpannan. Låt kallna. Ansa och finstrimla purjolöken. Ansa och skär sockerärterna i bitar. Tina ärterna.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna tills de börjar bli svarta och skalet spricker. Låt nötterna svalna något och lägg dem i en liten plastpåse. Gnugga av skalet och hacka nötterna grovt.
  4. Tärna potatisen grovt och blanda alla ingredienserna till salladen. Blanda i dressingen och toppa med nötter, ärtskott och hackad persilja.
  5. Fixa i förväg: Dressingen kan göras ett par dagar i förväg och förvaras kallt. Potatisen kan kokas dagen innan och grönsakerna skäras, plasta in dem ordentligt och förvara i kylskåpet. Nötterna kan rostas en dag i förväg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.