- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God, enkel, passar till det mesta, framför allt till grillat.
Instruktioner
- Koka potatisen. (tar ca 20minuter beroende på mängd och storlek på potatisen)
- Efter att potatisen kallnat, skär potatisen i lagom stora bitar.
(Jag brukar göra salladen dagen efter)
- Skala och hacka löken och strimla purjolöken som sedan finhackas.
Blanda ihop i en bunke. Häll i Créme Fraiche och majonäs blanda väl.
Dela citronen och kläm ur saften i bunken, se upp så att kärnorna inte följer med.
Blanda allt igen.
- Smaka av, salta och peppra efter behov. Tillsätt lite mer citron om så behövs.
Häll blandningen över potatisen, blanda allt ordentligt.
---
Anledningen till att jag använder den gröna delen på purjolöken
är att den är lite svagare än den vita delen. men smakar fortfarande en hel del.
- På min tallrik har jag även lite hemmagjord citronsill och gröna oliver. Älskar oliver..
- Smaklig måltid.
Publicerat den
15 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar