Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissallad med citron

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God, enkel, passar till det mesta, framför allt till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen. (tar ca 20minuter beroende på mängd och storlek på potatisen)
  2. Efter att potatisen kallnat, skär potatisen i lagom stora bitar. (Jag brukar göra salladen dagen efter)
  3. Skala och hacka löken och strimla purjolöken som sedan finhackas. Blanda ihop i en bunke. Häll i Créme Fraiche och majonäs blanda väl. Dela citronen och kläm ur saften i bunken, se upp så att kärnorna inte följer med. Blanda allt igen.
  4. Smaka av, salta och peppra efter behov. Tillsätt lite mer citron om så behövs. Häll blandningen över potatisen, blanda allt ordentligt. --- Anledningen till att jag använder den gröna delen på purjolöken är att den är lite svagare än den vita delen. men smakar fortfarande en hel del.
  5. På min tallrik har jag även lite hemmagjord citronsill och gröna oliver. Älskar oliver..
  6. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.