Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissallad med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sommarfräsch potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon, fisk eller grillat. Om du blandar i kräftstjärtar eller räkor har du förvandlat salladen från ett tillbehör till en mer matig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.
  3. Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.
  4. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.