Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissoppa med bacon och rostade solrosfrön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt potatisen och fräs den en liten stund.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min tills potatisen är helt mjuk. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Servera soppan toppad med rostade solrosfrön, bacon och timjan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bappi 8 oktober 2008

    Mmmm vad solrosfröna piggade upp det hela :-) Satte inte dit timjan och bytte cremè fraiche mot turkisk yoghurt, men blev lnog ika bra ändå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.