Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissoppa med citron och timjan

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Ytterligare ett nytt recept att prova, i alla fall för mig. Hittade det på matbloggen Tre tjejer i köket, där det fick bra omdöme. Ursprungligen kommer det ifrån Kerstin Kokk, som tog hem 3:e pris i Årets potatisstjärna 2010, med detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen i små tärningar, skala och finhacka den gula löken. Fräs löken i lite olivolja på låg värme så att den blir mjuk men utan att den tar färg. Tillsätt potatisen och rör runt så att potatisbitarna blandas med löken.
  2. Häll på matlagningsgrädden och låt koka upp, sjud sakta under lock i 12-15 minuter eller tills potatisen mjuknat. Se upp så det inte bränns, rör om ofta!
  3. Blanda ihop det hett vatten och buljongtärningen.
  4. Tillsätt timjan och den heta buljongen till soppan, rör om så det blandas. Precis innan det är dags att servera finriver du citronskalet. Pressa citronen och smaka av soppan med det finrivna citronskalet, 2-3 msk citronsaft, salt och nymalen peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.