Soppa är bra vardagsmat och går fort att laga. Rostade linser ger extra crunch och gratinerade brieostmackor ger rätten det lilla extra.
Instruktioner
- Skala och skär rotselleri och potatis i tärningar. Sala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt 12 dl vatten, buljongtärningar, timjan och chiliflakes. Koka upp, låt sjuda under lock tills rotfrukterna känns mjuka. Mixa med en mixerstav, lite slarvigt så att det finns bitar kvar i soppan. Blanda ner linserna. Låt soppan sjuda ytterligare i 5 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär brödet i skivor och lägg på en plåt. Ringla 1 msk olja på brödet och lägg på tunna skivor brieost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Strö på timjan vid servering.
- Rosta ca ½ dl röda linser i en torr stekpanna på medelvärme ca 3 minuter. Häll på ½ tsk olja. Låt linserna steka på låg värme ca 3 minuter. Strö på ½ krm salt. Låt svalna.
- Servera soppan varm med varma gratinerade brieostmackor och strö lite rostade linser över varje portion.
Publicerat den
27 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar